Hamleys Historie

De forventningsfulde børn, der fylder butikkerne i dag, har noget til fælles med vores grundlægger

William's Drøm...

For 254 år siden, i 1760 grundlagde William Hamley en fantastisk legetøjsbutik på High Holborn i London, som han kaldte ”Noahs Ark”. Willam havde siden han var helt lille drømt om at skabe et legetøjsunivers, hvor man kunne finde alt, hvad hjertet begærer.

Navnet ”Noahs Ark” kom ud fra Williams ide om, at han kun ville have 2 stykker af hvert legetøj. På den måde var der altid nye ting at se på, når man besøgte butikken igen. Butikken gik i arv til William Hamleys familie, og hans familie besluttede, at legetøjsbutikken skulle bære hans navn. Butikken kom derfor til at hedde Hamleys.

I 1837, da Dronning Victoria kom til tronen, var Hamleys allerede et af Londons varetegn, og familier strømmede til langvejs fra for at opleve Williams ”Joy Emporium”. I 1881 blev der åbnet en ny butik på Regent Street, som allerede på dette tidspunkt var Londons største shopping sted. Dette blev verdens største legetøjsbutik, der har gjort alt for altid at levere de bedste oplevelser til alle kunderne.

Under Anden Verdenskrig blev Hamleys bombet fem gange, men det stoppede ikke personalet. Børnene skulle stadig have deres legetøj. Derfor stod personalet ved butiksindgangen og tog imod bestilling fra kunderne. Herpå løb de ind i butikken med tinhjelme for at finde det rette legetøj, for så at afleverede det i indgangen.

Legetøjet har nok ændret sig lidt, men hvis William Hamley havde været her i dag, så ville han med sikkerhed kunne genkende de glade ansigter fra folk, som bliver hjulpet rundt i butikken. Ligesom han selv guidede folk rundt i den butik, han drømte om som dreng. Hamleys betragtes i dag som en af Londons største turistattraktioner, der årligt modtager omkring 5 millioner besøgende.